6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Бурно събрание в защита на училището в Црънча

Областният управител Стефан Мирев връща за ново разглеждане решението на Общинския съвет на Пазарджик, с което училището в село Црънча от публична става частна общинска собственост.

 

Това стана ясно по време на общоселско събрание, организирано от недоволни жители на Црънча, които бяха категорични, че няма да дадат сградата на училището да бъде използвана за други цели. Стефан Мирев цитира мотивите, поради които решението е незаконосъобразно и следва да бъде преразгледано от пазарджишките съветници.

 

С химна на Република България започна общоселското събрание в читалище „Просвета“ в село Црънча. Петиция и подписка в защита на училището бяха събрали местните жители. Георги Янкулов бе категоричен, че никой не е попитал хората от Црънча за мнението им. Кметът на селото Евгени Атанасов обаче изрази друга позиция.

 

Бурни реакции в залата предизвика изказването на секретаря на община Пазарджик Румен Кожухаров. По темата за собствеността на училището мнение изразиха и общински съветници, които присъстваха на събранието.

 

В края на срещата стана ясно, че областният управител Стефан Мирев връща за ново разглеждане решението на пазарджишките съветници от 26-ти октомври за промяна на собствеността на сградата.

 

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии