8.9 C
Пазарджик
неделя, 25 февруари, 2024

Административен съд гледа делото за „Синя зона“

Административният съд изиска от община Пазарджик да представи информация за местата, които са определени за Синя зона и актовете, с които това е направено. Причина за това е стартиралото днес дело, заведено по жалбата на 7 общински съветници срещу заповедта на кмета Тодор Попов, с която се въвеждат нови правила за служебно и преференциално паркиране в „Синя зона“.

 

Делото за Синята зона беше образувано по жалба на седем общински съветници. Чавдар Чавдаров, Благо Петров, Евтим Янев, Атанас Шопов, Малина Златева, Руди Синапов и Атанас Качаков оспорват заповедта на кмета Тодор Попов от 15 май, с която се въвеждат нови правила за служебното и преференциално паркиране в „Синя зона“. Според общинските съветници тя е незаконосъобразна и трябва да бъде отменена.

 

В допълнение към жалбата си общинските съветници поискаха община Пазарджик да представи по делото информация за местата, които са определени за Синя зона и актовете, с които това е направено.

 

Съдия Мариана Шотева уважи искането на съветниците и разпореди на следващото съдебно заседание на 26 юни общината да предостави информация за местата за паркиране в „Синя зона“.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии