20.9 C
Пазарджик
четвъртък, 20 юни, 2024

Административният съд в Пазарджик с отлична оценка от председателя на ВАС

Председателят на Административния съд в Пазарджик Мариана Шотева определи 2019 г. като най-натоварената от създаването на съда. Миналата година са образувани, разгледани и свършени най-голям брой дела в сравнение с всички останали години.

Висок атестат за съда е фактът, че след касационна проверка от Върховния административен съд над 60 процента от върнатите съдебни актове са потвърдени.

За 2019 г. съдия Шотева отчете високи стандарти на обслужване на гражданите и социална ангажираност чрез участие на съда по Образователна програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ по проект на Висш съдебен съвет и Министерство на образованието. Най-важен обаче във всеки момент е човешкият фактор, категорична бе Мариана Шотева. В съда работят 8 съдии и 20 съдебни служители.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии