7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Акция по кръводаряване заедно с Капачки за бъдеще

Близо 3 тона пластмасови капачки и кенчета бяха събрани по време на деветата кампания „Капачки за бъдеще“, която се проведе в двора на Професионалната гимназия по строителство и архитектура в града. Едновременно с кампанията се проведе и още една добра инициатива – всеки желаещ можеше да дари кръв.

Да направим добро, защото заедно можем повече. Това беше посланието, което и тази година „Капачки за бъдеще“ отправи към пазарджиклии. За девета поредна година хора от целия регион дойдоха, за да предадат капачки и кенчета и да станат част от благордната инициатива.

Веселина Терзиева е сред хората, които всяка година подкрепят казузата. Освен от Пазарджик, доброволци имаше и от други населени места. Гергана Сарафска донесе събраните в село Ковачево капачки.

Трета неонатологична линейка и офроуд линейка са следващите цели, които си поставят организаторите

„Капачки за бъдеще“ за първи път организира още една инициатива – всеки желаещ можеше да дари кръв.

Сред кръводарителите бе Дилян Чаушев от Асеновград. За да подкрепи благородната кауза Петя дари кръв за първи път. 14 бяха доброволците, които дариха кръв по време на акцията. А рекордните над 3 тона капачки вече са предадени за рециклиране.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии