13.8 C
Пазарджик
петък, 19 април, 2024

Аксаковци представиха страната ни в програма Евроскола

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Общо 20 отбора от младши посланици от страните в Европейския съюз взеха участие в престижната програма Евроскола. България бе представена от Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“. Пазарджишките посланици изненадаха присъстващите още в самото начало на програмата като вързаха на своите връстници в сградата на Европейския парламент в Страсбург 500 мартеници.

Младшите посланици имаха възможност да разговарят и дебатират по различни теми с европейски депутати. След това започна и същинската част на програмата, в която в различни отбори дебатираха по актуални теми.

Младшите посланици на гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ бяха 24.

Екипът на младшите посланици от ПГ „Иван С. Аксаков“, с най-висок резултат от 263 точки в допълнителния модул на Програмата за училища посланици на ЕП, получи възможността да пътува до Страсбург, а общо 4 учебни заведения спечелиха участие в онлайн сесии на програма „Евроскола“ през 2021 г. В залата на европарламента също бяха отличници.

На хибридната сесия на Евроскола на 2 март, участие взеха повече от 1000 ученици от 27 – те държави от ЕС, онлайн и присъствено.

Подробности вижте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии