14.9 C
Пазарджик
вторник, 27 февруари, 2024

Аксаковци с нестандартна инициатива в Деня на доброволеца

В Международния ден на доброволеца възпитаници на гимназия “Иван Сергеевич Аксаков” изненадаха, както своите съученици, така и екипа на учебното заведение с поредната нестандартна инициатива. Те замениха хигиенистите в школото.

Началото на кампанията поставя още първия учебен час, когато започва почистването на класните стаи и продължава с дейности по двора на училището. Сред ентусиастите са Божидара и Габриела, които подкрепят всяка благородна кауза.

С желание в клуб “Добро сърце” се включват и от Радина и Ангел.

За разлика от тези млади хора, мнозина подкрепят доброволчеството само в социалните мрежи, където всичко е много лесно. Показва го статистиката, която сочи, че едва 6% от българите са полагали доброволен труд през живота си.  А страната ни е сред четирите страни в Европа, в които доброволчеството е под 10 на сто.
Разбира се, оптимизъм за бъдещето не липсва.

От гимназия Аксаков са убедени, че доброволчеството е изключително специфична дейност. От една страна, човек се посвещава на една добра кауза – да прави живота на другите по-красив, по-добър и по-успешен.  От друга обаче, се научава на безкористност, като дава, без да пита какво ще получи в замяна.

Подробности вижте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии