2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Американец, роден в Пазарджик, издирва българските си родители

Преди 21 години Майкъл е осиновен от американци. След всичките тези години днес иска да открие своите биологични родители. Роден е на 21 февруари 1988 г. в Пазарджик с името Благой Славейков Караславов. Спомня си, че е живял в дом за сираци в Паталеница. С помощта на приятел открива фейсбук групата Паталеница-Баткун, а чрез нея и телевизия Телемедиа. Това е шансът му неговата история да бъде разказана, с надеждата да открие своите биологични родители.

Със сигурност Благой е живял в дома за сираци в Паталеница и е учил в местното училище, научихме с помощта на Ангел Ташков, който в онези години е бил възпитател в дома.

Майкъл-Благой има много спомени от Паталеница – спомня си отлично домът, неговото обзаведждане, старата църква „Св.Димитър“ в селото. Има откъслечни спомени за някои от другите деца.

За да тръгне по трудния път да издирва родителите си, младият мъж получава подкрепата на своите приятели. Той е благодарен на своите американски родители, но мечтае да се срещне с биологичното си семейство. А преди това отново планира да върне рожденото си име Благой.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии