13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

Арт седмица на хоби творците в Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Сдружения на хора с увреждания и граждани организираха за първи път в Пазарджик арт седмица на хоби творци. В събитието се изявяват около 20 творци, за които изкуството е хоби.

Всеки творец сам ще реши каква благородна кауза ще подкрепи със събраните средства. На изложението в рамките на арт седмицата могат да се видят картини, бижута, украшения за дома. Те са изработени от разнообразни материали и от хора на различна възраст, като най-възрастната сред тях е Екатерина Парапанова на 80 години. Тя открива своето хоби едва преди 10 години.

Изложението-базар в рамките на арт седмицата на хоби творците ще продължи до събота включително, а ръчно изработените артикули се подредени пред сградата на Регионалния исторически музей. А организаторите обмислят да превърнат арт седмицата в ежегодно събитие, което да се провежда в началото на месец октомври.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии