23.9 C
Пазарджик
четвъртък, 13 юни, 2024

Баба Велика на 100!

100 годишен юбилей отпразнува Велика Чалъкова от пазарджишкото село Величково. Тя посрещна вековния си рожден ден в празнична обстановка с много гости, цветя и топли пожелания.

Велика Чалъкова е родена през далечната 1922 година на 26 февруари. Млада създава своето семейство. През годините се е занимавала основно със земеделие и работа на полето.  Баба Велика се радва на голямо семейство- майка е на 5 деца, баба на 6 внуци, 9 правнуци и 1 пра-пра внук, който е на три годинки. Семейството и я описва като много работлива, добра, но на моменти малко строга жена.  С усмивка и много топли чувства внуците и правнуците на баба Велика си спомнят за вкусните и гозби и затова как понякога им се карала, когато правят бели.  Баба Велика не пие никакъв алкохол,  хапва си всичко, което е отгледано у дома и на двора. През годините се е хранила само с пилешко месо. Тайната на дълголетието на столетницата се крие в нейното трудолюбие и доброта, убедени са нейните близки.

За стотния си рожден ден баба Велика получи вкусна торта, духна свещите и си пожела само здраве за нея и цялото и семейство.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии