7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Бягство от затвора планирал един от подсъдими по делото за въоръжен грабеж

Бягство от затвора е планирал един от подсъдимите по делото за въоръжен грабеж – Джемал Аликов. Той да бъде премествен в друг Затвор е предложението, постъпило от началника на Затвора в Пазарджик.

22 нарушения е извършил един от подсъдимите по делото за въоръжен грабеж Джемал Аликов. Данните са от получено писмо от началника на Затвора в Пазарджик, в което се твърди, че подсъдимият е агресивен, у него са открити мобилни телефони и е подготвял бягство от арестанските помещения. В момента е под засилена полицейска охрана.

Двете вещи лица, изготвили медицинската и балистичната експертизи бяха разпитани в залата. Според лекаря, изготвил медицинската експертиза на Джемал Аликов, няма данни подсъдимият да е с влошено здравословно състояние. Аликов се оплаквал от скъсана колянна връзка, но според ортопеда, е напълно здрав.

Освен двете експертизи, в залата бяха изслушани и записите от телефона за спешни обаждания 112.

Както на всяко заседание, и по време на това Джемал Аликов, Васил Атанасов и Фернандо Кастро имаха множество доказателствени искания, които обаче съдът остави без уважение.

Припомняме, че тримата са обвинени за това, че в края на декември 2015 година нахлуват с автомат и пистолети в офиса на Спас Спасов, раняват него и брат му Тодор Николов и задигат златни накити, мобилни телефони и пари. Следващото заседание е насрочено за 12-ти декември, когато се очаква да започнат и съдебните прения.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии