7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Бреговци казват Не! на наркотиците

Учениците от СУ „Георги Брегов” днес  изразиха категоричната си позиция против наркотиците. Инициативата е посветена на 26 юли – Международен ден за борба със злоупотребата и  с нелегалния трафик на наркотици.

Адриана Иванова, Магдалена Банчева и Надежда Йорданова от ръководството на Общинския съвет по наркотични вещества и Ирина Атанасова (началник отдел Профилактика на болестите и промоция на здравето) и гл. инспектор Анелия Куртакова от РЗИ-Пазарджик, разясниха на младите хора от 9. и 11.клас вредата от употребата на наркотици и алкохол.

Проведе се и симулационна игра. Чрез очилата за симулация младите хора сами се  убедиха как употребата на алкохол или марихуана променят нормалните преценки, координация и реакции на водачите на МПС. Младежите трябваше да преодоляват и различни препятствия, използвайки нестандартните очила, и да споделят преживяното.

След интерактивната демонстрация, Общинският съвет по наркотични вещества- Пазарджик и експерти от РЗИ връчиха почетни награди за принос в развитието на превенцията на наркотиците  на директора на СУ”Георги Брегов” Добринка Райкова и на училищния психолог Мария Илиева.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии