6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Бюрото по труда предлага работа на хората с увреждания

Бюрото по труда в Пазарджик започна да набира заявки за обучения и заетост на безработни лица с трайни увреждания. Проектите се реализират с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

 

Малко над 13 хиляди са хората с увреждания в трудоспособна възраст, регистрирани в бюрата по труда в страната. С 20 милиона лева от Оперативна програма „Човешки ресурси“ се очаква работодателите да наемат част от тях. Бизнесът ще получава парите за заплати на база минимални осигурителни прагове за 24 месеца.

 

Целта е да стимулираме работодателите да задържат хората с увреждания на работното място и даваме допълнителен бонус от шест заплати, ако след тези 24 месеца, в рамките на шест месеца, работодателят остави човека с увреждане на същото работно място, обясни още директорът на ДБТ-Пазарджик Дочка Димкова.

 

При наемането на такива лица е важно да се съобрази видът работа, която ще се извършва, спрямо увреждането, което има човекът.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии