7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Бъдете внимателни, за да е спокоен празникът ви, съветва полицията

В навечерието на Нова година пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик отправя редица препоръки към гражданите за спокойно посрещане на празника. Сред основните са обостряне на вниманието към джебчии и това, че те използват струпването на повече хора около пазарите, за да пребъркват джобове и части. Гражданите трябва да имат предвид, че джебчиите посягат главно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти и външни джобове на дрехи. Може да им се противопоставите с предпазливост, грижливо отношение към парите и дискретност, съветват униформените. Препоръки се отправят и към празнуващите извън дома. В такъв случаи е добре да не съобщават на много хора за отсъствието си, а домът да се наглежда от доверени съседи.

В никакъв случай не сядайте зад волана ако сте употребили алкохол, апелират за пореден път униформените. В натоварения трафик на празничните дни се препоръчва да шофира най-опитният водач и да се спазват ограниченията на скоростта.

Своите препоръки отправят и огнеборците и по конкретно за използването на пиротехника, бенгалски огън или фойерверки. Напомня се за упражняване на постоянен родителски контрол, тъй като детските игри и забавления крият опасност от възникване на пожари. В последния работен ден на 2017 г. на брифинг в СДВР беше съобщено, че при проверки за качеството и годността на пласираните в търговската мрежа пиротехнически изделия, са открити 25 продукта, несъответстващи на изискванията за безопасност, но в нарушенията се отчита спад спрямо 2016 година.

Източник: ОД МВР

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии