14.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

Център за медиация бе открит в Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Център за спогодби и медиация беше открит в днес в Съдебната палата в Пазарджик. Той е реализиран съвместно от Окръжен и Районен съд – Пазарджик, а такива центрове има още във Варна, София, Бургас и Перник.

 

Центърът трябва да насърчи използването на медиацията, като метод за решаване на съдебни спорове извън съдебната зала. Председателят на Окръжен съд-Пазарджик Елеонора Серафимова посочи, че медиацията е нужна заради начина, по който разрешава конфликтите.

 

Медиацията е алтернативният метод за решаване на споровете, смята и председателят на Районен съд-Пазарджик Веселка Златева.

 

За да споделят своя опит с медиацията, в залата бяха заместник-председателят на Апелативен съд-Пловдив Станислав Георгиев, председателят на Окръжен съд-Варна Марин Маринов, председателят на Районен съд-Варна Ерна Жак Якова, заместник-председателят Десислава Жекова, както и председателят на Районен съд-Перник Михаил Алексов. За пътя ѝ към медиацията разказа и адвокат Албена Комитова.

 

Центърът е разположен на 3 етаж в Съдебната палата в Пазарджик и към него може да се обърнат страни по неприключили граждански, частни наказателни и търговски дела, разглеждани в съдилищата от съдебния район на Окръжен съд Пазарджик.

 

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии