26.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

COVID-19 и бездомните

Зимата на 2020-2021 година ще е най-тежка за бедомните хора в Пазарджик. Центърът за временно настаняване в града има капацитет от 8 места, но на практика не може да приеме, който и да било останал без покрив над главата си. Центърът няма помещение, в което да се изолират новопостъпилите и отделен санитарен възел, нито пък подходящ персонал.

В момента в Центъра за временно настаняване домуват двама мъже. 62-годишният Веселин е родом от Пазарджик, но от дълги години живее в Беларус, прибрал се през февруари, за да си подмени личните документи. В центъра попада заради имотен спор, който го оставя без подслон.

Тази зима пред бездомните хора в Пазарджик предизвикателство ще бъдат не само ниските температури, но и пандемията от Ковид-19. В бъдеще обаче за тях ще има повече възможности, тъй като община Пазарджик кандидатства с проект за разкриването на две социални услуги „Приют за пълнолетни лица“ с капацитет от 25 места и „Център за работа с деца на улицата“ с 30 места.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии