26.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Дарения за старческите домове в Пазарджик и Главиница

Първа дарителска акция в деня на Вяра, Надежда и Любов – 17-ти септември, осъществи и в Пазарджик болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебни заведения в страната – „Булфарма“ по случай празника.

В Пазарджик дарението бе прието лично от кмета Тодор Попов, който отбеляза, че „този жест е жест на загриженост, обич и отговорност, защото в такива дни възрастните хора, за съжаление, са най-уязвимите срещу това заболяване“.

„По този начин ние изразяваме своето отношение към тях и искаме да ги уверим, че те не са забравени. Пазарджик е сред малкото общини, в които има два такива дома, където полагаме грижи за възрастните хора.

Затова аз съм изключително благодарен и искам да използвам още веднъж възможността да благодаря на „Булфарма“. Те са едни от първенците в това, когато има нужда от нещо по време на различни кризи, те да се отзовават и да дават пример за това как всяка фирма трябва да има такъв тип политики, които да отговарят на социалните потребности във време на критични ситуации“, каза още Тодор Попов.

Настоятелството, носещо името на деня, който честваме днес – „Вяра, Надежда, Любов“ към шестте лечебни заведения – УМБАЛ „Софиямед“ – гр. София, УМБАЛ „Пълмед“ – гр. Пловдив, УМБАЛ „Здраве“ – гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“ – гр. Велинград, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – гр. Пещера, МБАЛ „Бургасмед“ – гр. Бургас, с председател Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит НИКОЛАЙ, направи дарение на домове за стари хора в 9 града на страната, сред които и Пазарджик.

Подкрепата към домовете за стари хора –  потребители и персонал, включва индивидуален пакет за защита срещу COVID-19, съдържащ така необходимите консумативи за предпазване – маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, осигурени от партньорите на инициативата фирма „Булфарма“; еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма Тео експрес, дезинфектанти за ръце с марката Хювесепт на фирма Хювефарма.

Още по темата вижте в репортажа

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии