21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Делото за убийството в Добровница тръгва по общия ред

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Делото срещу 78-годишния Христо Присадов от Добровница, който уби с чук сина си да бъде гледано по общия ред. Това реши днес Окръжен съд-Пазарджик. В съдебна зала бяха изслушани вещите лица, изготвили психолого-психатричните експертизи на Христо Присадов, за да се установи защо заключенията си притоворечат.

 

Експертите, които са изготвили двете експертизи на Христо Присадов, бяха изслушани в съдебна зала. Първата е изготвена от д-р Дора Атанасова и Елена Тимова и в нея е посочено, че подсъдимият Христо Присадов е с лека степен на умствена изостаналост. Той е бил дълго време в състояние на фрустрация и е с прогресираща деменция. Има и нарушен мисловен процес. В съдебна зала стана ясно, че експертизата е направена през месец декември 2017 година.

 

Втората психолого-психатрична експертиза, изготвена от д-р Райна Димитрова, Александра Димова и Маргарита Панова също бе прочетена. От нея обаче стана ясно, че подсъдимият Присадов не страда от психическо заболяване и е съзнавал деянието си към момента на неговото извършване. Втората експертиза е изготвена през месец февруари 2018 година и според вещите лица това е причината за противоречията между двете заключения.

 

След изслушване на подсъдимия Христо Присадов, който не успя да изрази ясно становище как да бъде гледано делото, съдебният състав реши то да протече по общия ред.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии