18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Денят на книгата беше отбелязан и в Пазарджик

Деца от детска градина „Валентина Терешкова“ и основно училище „Любен Каравелов“ се включиха в международния ден на книгата и авторското право. Инициативата се проведе в детския отдел на регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“.

 

В съвместната изява под надслов „Заедно е по-весело” участваха малчугани от четвърта подготвителна група в Детска градина „Валентина Терешкова” и децата от III „а” клас от Основно училище „Любен Каравелов”. Третокласниците, които са и членове на Клуба Рицари на книгата” започнаха изявата с Клетвата на книгата.

 

Гостите на събитието -майки, баби и учители получиха листчета с мъдри мисли за книгата. Идеята на събитето беше „Големи четат на малки” – учениците четоха текстове от приказките „Червената шапчица”, „Сливи за смет” и „ Три сестрички”, а възпитаниците на детската градина драматизираха по произведенията.

 

Присъстващите имаха възможността да се насладят на четенето на по-големите момчета и момичета и на вълнуващата игра на малките гости. На финала настоящи и бъдещи рицари на книгата си направиха снимка за спомен.

 

От името на Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев” децата от „Валентина Терешкова” получиха за спомен образователна игра и книжка с приказки. А третокласниците – книжката „Къщичка в къта на Пух” от Алън Милн.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии