6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Дете на 3 години е прието с коронавирус в МБАЛ – Пазарджик

РЗИ Пазарджик информира за 93 положителни проби за COVID-19. Две лица от област Пазарджик ще прекарат карантината си в други области, с тях общият брой става 95.

Хоспитализирани са 12 лица. В „МБАЛ-Пазарджик“ – 4 /едно от хоспитализираните лица е 3-годишно дете/; в МБАЛ „Хигия“ – 1, в „СБАЛПФЗ – д-р Н. Пенчев“ – 3, в МБАЛ „Уни Хоспитал“ – 2, в „МБАЛ-Велинград“ – 2.

Поради регистрирани лица положителни за COVID-19, в следните детски и учебни заведения: Детската градина в село Говедаре, ДГ „Пролет“ – Пазарджик, НУ „В. Друмев“  Пазарджик,  СУ „Г. Бенковски“ – Пазарджик и „Дневен център за възрастни хора с увреждания“ – Пазарджик, се извършват противоепидемични проучвания и предприемат мерки.

Издирват се контактни лица и се поставят под карантина, връчват се предписания на директорите на съответните институции за извършване на щателна дезинфекция на повърхности, предмети и помещения, както и на целите сградите съгласно „Алгоритъма за дезинфекционните мероприятия в обектите с обществено предназначение в условията на епидемично разпространение на COVID-19.

Новооткритите лица от последното денонощие са на възраст от 3 до 85 години, от тях жени – 50, мъже – 43.

Разпределени по населени места: град Пазарджик – 32, от село Алеко Константиново – 1, от село Братаница – 1, от село Добровница – 1, от село Звъничево – 1, от село Ивайло – 1, от село Мокрище – 3, от село Сарая – 1, от село Синитово – 1; от град Белово – 1, от село Аканджиево – 1, от село Габровица – 1, от село Мененкьово – 3; от град Брацигово – 1, от село Розово – 1; от град Велинград – 9, от село Грашево – 1, от село Драгиново – 1; от град Септември – 2, от село Ветрен дол – 1, от село Виноградец – 3, от село Семчиново – 1, от село Славовица – 1; от град Панагюрище – 17, от село Левски – 1; от град Пещера – 1; от град Ракитово – 1; от град Стрелча – 4.

Починали са:

Мъж на 86 години от град Панагюрище, хоспитализиран в МБАЛ „Уни Хоспитал“ със сърдечно заболяване.

Жена на 68 години от град Панагюрище, хоспитализирана в МБАЛ „Уни Хоспитал“ със захарен диабет.

Мъж на 70 години от град Велинград , хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“ със сърдечно заболяване.

Жена на 74 години от град Пазарджик, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“ със сърдечно заболяване и захарен диабет.

Жена на 46 години от град Пещера, хоспитализирана в УМБАЛ „Пълмед“ – Пловдив със сърдечно заболяване и захарен диабет.

*снимката е илюстративна

Източник: РЗИ

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии