10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

ДФК“Орлета“ ще ползва новото игрище в Зоната на здравето

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Кметът Тодор Попов проведе среща с родителите на децата от детския футболен клуб „Орлета“. Поводът бе, че община Пазарджик ще предостави на клуба новото игрище на Зоната на здравето.

Новината, че клубът вече ще си има база бе приета радушно и с надежда за нови по-добри резултати.
Сред талантливите футболисти на „Орлета“, които ще се подготвят на най-новия футболен терен е 11-годишният Симеон Георгиев. Той е вратар и има рецепта за голове.

Целият комплекс Зоната на здравето ще се превърне в модерно съоръжение за спорт и отдих, ще има терен с шамотна настилка, игрище за баскетбол, волейбол и футбол, както и зона за стрийт фитнес на открито, ще има и детска площадка. Освен за спорт е помислено и за възможността за отдих и културни развлечения. В рамките на Зоната ще има и амфитеатър за около 150 души със сцена на открито, подобна на тази на Тортата. Догодина ще започне ремонтът на залата в Зоната на здравето, за което ще бъде осигурено и държавно финансиране.

Пред родителите кметът Тодор Попов припомни, че предстои да бъде въведена отстъпка от всички местни данъци и такси на спортуващите деца.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии