8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

До 15 октомври е срокът за подаване на заявленията за еднократна помощ за учeниците

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Изтича срокът за подаване на заявленията – декларации за Еднократна помощ за училище за ученици от първи, втори, трети, четвърти и осми клас.

Родителите на 2 368 деца от област Пазарджик, които все още не са се възползвали от тази подкрепа трябва да подадат заявленията – декларации до 15 октомври 2023 г. включително.

С условията за ползване на този вид целева помощ, те могат да се запознаят на страницата на Агенцията за социално подпомагане.

От 2021 г. помощта се отпуска без изискване за доход, а от тази година, подкрепата е за всички деца от първи до четвърти клас и за осми клас, независимо дали са записани в общинско, държавно или частно училище.

За улеснение на родителите заявленията – декларации могат да се подават на място в приемните на Дирекциите „Социално подпомагане“, на електронните им адреси, чрез Системата за сигурно електронно връчване, подписани с персонален идентификационен код на Националния осигурителен институт, с квалифициран електронен подпис или чрез Български пощи.

До момента в област Пазарджик от социалните работници в дирекциите са обработени 7 932 заявленния и са отпуснати средства за 8 231 деца, които са записани в първи, втори, трети, четвърти и в осми клас. Еднократната помощ е в размер на 300 лв. и се полага независимо от дохода на семейството, изплаща се на два пъти, като 50 на сто от нейния размер след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а остатъкът се изплаща в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии