6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

До три месеца трябва да бъде изготвена нова наредба за Синя зона в Пазарджик

Нова наредба за организацията и безопасността на движението в Пазарджик и паркирането в Синя зона ще трябва да приемат общинските съветници на Пазарджик. Това трябва да се случи в срок от няколко месеца. Решението бе взето на днешната сесия на местния парламент.

 

Предложените от общинското ръководство промени в наредбата за „Синя зона“ да не се приемат и тя да се върне за преработване и създаване на нова.Това предложи на сесията общинския съветник Благо Солов. Мнозинството в общинския съвет отхвърли трите направени предложения от Благо Солов. Освен преработване на наредбата той поиска да не се намаляват критериите за талоните за преферциално паркиране на инвалиди, както и предложението му при заети места за хора с увреждания те да могат да паркират и на платени места, които са в близост до определените за тях. По предложение на Евтим Янев десетте паркоместа пред сградата на EVN на ул. „Гурко“ в Пазарджик също ще влязат в обхвата на „Синя зона“. Отхвърлено беше предложението му за половинчасова такса за паркинг. Промените в наредбата за безопасността на движението бяха приети с гласовете на 24 съветници.

 

В следващите три месеца от общинска администрация трябва да изработят и предложат изцяло нова наредба за Синя зона. До появата и в сила остават двете действащи наредби, които бяха леко променени от съветниците. Местата за инвалиди в Синя зона се увеличават с 42, решиха местните парламентаристи.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии