6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Добрият пример: Дариха кувиози за недоносените бебета

В началото на месец декември миналата година  ротарианци от Германия бяха на посещение в Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Тогава те изразиха желание да подпомогнат Неонатологията. И 11 месеца по-късно това се случва.

Дарението, което направиха съвместно с Ротари клуб -Пазарджик,е на 6 кувьоза.

Пандемията попречи дарителите от Германия  да  дойдат отново  в Пазарджик и да връчат лично кувиозите на Неонатологично отделение. Чрез онлайн връзка  по скайп обаче  бе осъществен  разговор  с Ротарианците от клуба в Хамелн. Президентът Томас Кьонинг сподели, че от идеята до окончателното изпълнение на проекта е трябвало да извървят дълъг път.

Дарените кувьози са на стойност 12 хиляди евро, а средствата са събрани от  Ротари клуб Пазарджик, Ротари клубове  от германски и холански градове и от  клиника за медицинска апаратура в Хамелн. Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов благодари на ротарианците от Пазарджик и Германия за доставената апаратура.

Началникът на Неонатологично отделението д-р Здравка Пиронова разказа на дарителите, че кувьозите са пристигнали в много критичен момент.

От началото на годината през отделението са преминали  560 деца.

135 от тях са се нуждаели от интензивни грижи. В момента в Интензивния сектор се  полагат грижи за 7 деца.

От ръководството на болницата ще изпратят благодарствено писмо на германските дарители. Благодарствено писмо беше връчено и на ротарианците Петър Христов, Роман Цветков и Адриан Атанасов, които обещаха да продължават да помагат на децата на Пазарджик и болницата.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии