7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Двама свидетели бяха разпитани по делото за въоръжения грабеж

С разпит на още 2-ма свидетели продължи днес в Окръжен съд-Пазарджик делото за въоръжения грабеж от края на 2015-та година. Подсъдими по делото са Джемал Аликов от Пещера, аржентинецът Фернандо Кастро и Васил Атанасов от Пловдив. От всички 11 призовани свидетели, в залата се явиха едва двама от тях.

 

Валентин Йовчев и Асен Калоферов са двамата свидетели, които бяха разпитани по време на днешното съдебно заседание по делото за въоръжен грабеж. От всички 11 призовани лица, само те се явиха в залата.

 

Първият свидетел Валентин Йовчев е съдействал на полицията, като е участвал в група от хора, наредени с номера за разпознаване. Вторият свидетел Асен Калоферов работи в ортопедия и е извършил прегледа на пострадалите при обира братя Спас Спасов и Тодор Николов.

 

По време на заседанието беше взет образец от почерка на Екатерина Христоскова, който ще бъде изпратен на вещо лице за съставяне на почеркова експертиза. Прокурор Васил Малинов поиска да бъдат прочетени показанията на свидетеля Живко Иванов, които е дал в досъдебното производство.

 

Никой от адвокатите на подсъдимите не беше съгласен да се четат показанията на Иванов, тъй като според тях прокуратурата не е положила достатъчно усилия, за да открие настоящия му адрес в Испания. В хода на заседанието бяха направени още доказателствени искания, от които съдия Александър Александров уважи единствено да бъдат призовани двамата полицаи, които са пристигнали първи на мястото на обира, за да се установи дали няма компрометиране на местопроизшествието.

 

Всички свидетели от днешното заседание отново ще бъдат призовани, като трима от тях са заличени от списъците, защото са в чужбина. Следващото заседание е насрочено за 7-ми юни.

 

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии