6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Двойно увеличение на престъпления извършени от тийнейджъри

Два пъти са се увеличили престъпленията извършени от тийнейджъри през 2019 година.

Сред най-честите прояви са разпространение на порнографски материали, извършване на блудствени действия и източване на банкови карти по интернет.

Тревожната статистика бе изнесена на заседание на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви но малолетни и непълнолетни към Община Пазарджик.

През 2019 година Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни  е образувала 75 и е решила 70 възпитателни дела с участието на 85 деца. Това е с 43 дела повече в сравнение с предходната година.

По-голяма част от малолетните и непълнолетните са извършили противообществени прояви за първи път.

Двама малолетни в съучастие с непълнолетен обаче държат рекорд с цели 13 възпитателни дела – за рязане на гуми на автомобили.

Сред най-честите нарушения са участие в сбиване, нанасяне на лека телесна повреда, кражби на пари, движими вещи, мобилни телефони, както и притежание на наркотични вещества и управление на автомобил без регистрация и без свидетелство за правоуправление.

Сред решените дела има и много тревожни и шокиращи прояви от страна на малолетни и непълнолетни.

Наложените възпитателни мерки са предупреждение, поставяне под възпитателен надзор на родителите със задължение за полагане на засилени грижи, поставяне под надзор на обществен възпитател, както и забрана на непълнолетния да се среща и да установява контакти с определени лица.

През 2019 са се увеличили и заявките за консултиране на деца със затруднение с адаптацията в училище и с проява на агресивно поведение.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии