18.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

Фестивал събра над 3000 пенсионери на Добра вода

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Още от рано сутринта членове на пенсионерските клубове започнаха да пристигат в местността Добра вода над Дебръщица, където се проведе традиционният събор на художествената самодейност. Над 50 автобуса превозиха над 3000 мъже и жени от цялата община, нетърпеливи отново да се съберат след като заради пендемията две години фестивалът не се провеждаше.

Фестивалът се организира за 14-ти път и в него участват всичките 43 пенсионерски клуба, три клуба на инвалида, Клуб на учителите пенсионери, Съюз на слепите, Съюз на глухите, Сдружение “Диабет” и Съюз на офицери и сержанти от резерва, както и двата дома за стари хора на територията на Община Пазарджик.

Към празника на пенсионерите се присъедини и кметът Тодор Попов, който поздрави множеството. Той посочи най-важния урок от пандемията и увери присъстващите, че винаги ще получават уважение, защото са го заслужили.

Благодарност от името на всички членове на съюза на пенсионерите към кмета Тодор Попов изказа Катя Сеференкина, председател на общинското и областно ръководство на пренсионерската организация в Пазарджик.

През целия ден самодейните състави към пенсионерските клубове представяха своите песни и танци, а често и голяма част от присъстващите се хващаха на голямо хоро.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии