7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Фондация “Надеждата на Пазарджик” отличи още шест талантливи деца

6 талантливи деца бяха отличени днес от фондация “Надеждата на Пазарджик”. Те са не само отлични ученици, но и с изявени таланти и постижения в различни сфери на науката и спорта. Класирани са на национално или международно ниво. Още за талантите на Пазарджик разказваме в следващия репортаж.

За седми път фондация „Надеждата на Пазарджик“ връчи грамоти и финансови стимули на деца и младежи от общината, постигнали високи резултати в науката, изкуството и спорта. Официално бяха отличени петима ученици и един студент, като общата стойност на наградите е 2500 лева.

Тазгодишните наградени са деветокласника от МГ “Константин Величков” Деян Азми, 11-годишния състезател на СК “Шампион” Томас Григоров, възпитаничката на ЕГ “Бертолт Брехт” и състезателка в националния отбор на България на Световното първенство по модерен петобой за 17 и 19 години Михаела Зонова. Сред наградените бе и деветокласничката в същата гимназия и успешен състезател в модерния петобой Виктория Стойнова.

Сред отличените тази година е и Любомир Германов от Спортното училище в Пазарджик и СК “Шампион”.

Официално отличен бе и студентът 5-ти курс в УНСС, футболен съдия към БФС – Пазарджик и адвокатски сътрудник в известна адвокатска кантора Стоил Малинов.

От 2017 г. до момента фондацията е подкрепила общо 51 деца и е присъдила три колективни награди.

Фондацията „Надеждата на Пазарджик“ е учредена от Сдружението на частните предприемачи и работодатели, като целта й е да насърчава и подпомага развитието на надарени деца и младежи от общината.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии