12.9 C
Пазарджик
сряда, 28 февруари, 2024

Гарата в Пазарджик опустя

Минути преди да отпътува влакът за София гарата в Пазарджик е празна. Няколко човека чакат на перона, но пътниците са много по-малко отколкото в последния работен ден на миналата седмица.

Три жени са ангажирани с дезинфекцията на гарата.

Жените хигиенизират всички площи, включително пейки и парапети. Сазват, че освен препарат изпорзват и вряла вода. А сред чакащите влака се оказват две лекарки – едната работи в Швейцария, а другата в Пазарджик. Според д-р Владимира Бояджиева паниката е твърде голяма.

Д-р Ангелина Цветкова изпраща д-р Бояджиева. Тя е опитен педиатър и съветва.

Пътниците са по-малко, а онези, които все пак трябва да пътуват разчитат на предпазни средства.

След случая с мъжът от Варна, който се оказа позитивен за коронавирус и е пътувал с влак, националният железопътен превозвач препоръчва на своите клиенти да спазват висока лична хигиена като често третират ръцете си с мокри кърпи и дезифектантни разтвори след осъществен допир с предмети на обществени места, да наблюдават здравословното си състояние и да не предприемат пътуване при съществуващи здравословни проблеми или забелязани симптоми на дискомфорт.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии