26.9 C
Пазарджик
вторник, 16 април, 2024

Гимназията по икономика в Пазарджик – най-желан партньор по проекта „Моят Виртуален Град“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Приключи третото обучение на партньорите по проекта „Моят виртуален град“ в град Веление, Словения. Проектът е финансиран по програма „ЕРАЗЪМ+“.

В обучението участваха учители от трите училища – партньори от Македония, Словения и България, представители на общините и НПО. От българска страна се включиха четирима учители от ПГИМ- двама с профил професионално обучение, един по хуманитарна специалност и директорът на учебното заведение Таня Благова.

 

Целта на третата среща бе да се обучат учителите-ментори да използват безплатни онлайн образователни ИКТ /информационни и комуникационни технологии / инструменти за прилагане на темата за климатичните промени в учебните дисциплини. Бе отделено специално внимание върху „Отворени образователни уеб 2.0 инструменти и ресурси“.

 

Участниците се запознаха още и със задълженията и отговорностите на общините при решаването на екологични проблеми; как да поставят за обществено обсъждане въпроси, свързани с градски екологични проблеми и как да прилагат мерки за енергийна ефективност чрез използването на местни ВЕИ/възобновяеми енергийни източници/. Срещата приключи със създаването на документ за дългосрочно стратегическо партньорство.

 

 

Проектът стартира през октомври 2018 г. и е с продължителност две години, като основната му цел е да повишат знанията, уменията и компетенциите на учители и ученици от средните училища в гр. Пазарджик, гр. Кочани (Македония) и гр. Веление (Словения) по теми, свързани с местното самоуправление, екология и опазване на околната среда, климатични промени и устойчивата употреба на енергийните източници.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии