6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Голямата награда от “Тракийска броеница“ замина за София

Юбилейният 10-ти Национален фестивал за народни хора „Тракийска броеница“ събра в  театъра в Пазарджик“ над 800 участници от цялата страна. За поредна организатор на събитието е танцова формация „ХОРЦЕ“ – Пазарджик с хореограф и танцов ръководител Зоя Велкова. Тазгодишното издание на „Тракийска броеница“ протече под мотото „Нека заедно запазим българското – то си е наше!“.

 

Танцьори от цялата страна разтърсиха сцената на Драматично-куклен театър „К. Величков“ по време на юбилейното десето издание на националния фестивал „Тракийска броеница“. Хора на различна възраст от близо и далеч бяха дошли, за да покажат любовта си към родния фолклор. Първото място спечели школата за народни танци „Севдице“ от София. Най-добре в надиграването на тракийска ръченица се представи Клубът за хора и народни танци при „Лесотехнически университет“, отново от София. Най-оригинално представяне направи Фолклорна танцова школа „Македонци“ от Сандански.

 

Наградата за най-автентично представяне получи „Магия от Пирина“, от град Сандански. Варненската „Фолклорна палитра“ бе най-емоционална, а най-артистични бяха „Моряците“. Сцената на театъра се оказа тясна за 550-те танцьори от клуб „Гайтани“, който спечелиха приза за популяризиране и съхранение на българския танцов фолклор.

 

 

 

 

 

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии