6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Голямото сърце на Пазарджик събира пластмасови капачки

Официално стартира кампанията за рециклиране „Пазарджик обича”. Инициативата е на Община Пазарджик и Съвета за младежка политика. В специално метално сърце вече се събират пласмасови капачки, а средствата от рециклирането им ще бъдат дарявани на микропедиатричното отделение в областната болница на Пазарджик.

 

Голямото метално сърце на Пазарджик започна своя нов живот. В него с благотворителна цел вече се събират пласмасови капачки. Кметът Тодор Попов и младежите от Съвета за младежка политика бяха първите, които пуснаха събраните от тях капачки.

 

Каузата е страхотна и се радваме да бъдем партньори на община Пазаржик и Съвета за младежка политика, заяви Елена Цветкова от рециклиращата фирма, която е партньор на кампанията.

 

С най-много капачки в първата акция се включиха учениците от Езикова гимназия „Бертолт Брехт“. Много момичета и момчета също пуснаха събраните от тях капачки в металното сърце. Сред тях бяха малкият Ники и неговият брат Спас.

 

Кампанията за рециклиране „Пазарджик обича” ще включва освен събирането на пласмасови капачки, но и на други ненужни материали. Първият такъв пункт ще бъде на 12-ти януари 2019 година. Всички събрани средства от рециклирането ще бъдат дарявани на микропедиатричното отделение на областната болница в Пазарджик.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии