6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Готови ли са личните лекари за масовата ваксинация?

Личните лекари са готови да се включат в масовата ваксинация, която ще обхване техните пациенти. Пред тях, обаче има много неясноти, за това как ще се случи ваксинацията.

Д-р Красимир Кулински е общопрактикуващ лекар с дългогодишна практика. Той и колегите му вече очакват старта на масовата ваксинация, която ще обхване и пациентите им. Пред личните лекари обаче има много неясноти, за това как ще протече ваксинационния план.

Д-р Кулински обяснява, че той и колегите му ще могат да ваксинират само с Астра Зенека, тъй като имат условията за съхранение само на този вид ваксина. Всички останали се съхраняват при много минусови температури,  а кабинетите на личните лекари не разполагат с подходящи фризери.

Личните лекари вече са започнали да правят списъци на пациенти, които имат желание да бъдат ваксинирани. В списъка на д-р Килински вече са записани 52-ма пациенти.

На обвиненията отправени от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, че ваксинацията не върви по план заради лични лекари, които препоръчват на своите пациенти да отложат ваксинирането, д-р Кулински отговори така.

Д-р Кулински обясни, че здравнонеосигурени лица ще бъдат ваксинирани, но само след като подадат заявления в РЗИ.

И препъръча повече хора да се ваксинират, защото до няколко месеца за пътуване в чужбина, вече няма да е необходим отрицателен пи си ар тест, а ваксинационна карта за поставена ваксина срещу Ковид 19.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии