12.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Грациозни коне дефилираха в ПГСС-Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Елитни чистокръвни коне се събраха в двора на Професионалната гимназия по селско стопанство „Царица Йоанна“ в Пазарджик. С дефиле на впрягове, както и оседлани коне, беше отпразнуван Тодоровден. В двора на 120- годишното училище бяха представени невероятните породи, а желаещите да се снимат с тях бяха много.

 

Конски тропот, грациозен ход и много сила и красота изпълниха двора на Професионалната гимназия по селско стопанство. Конят Византийка, който е собственост на гимназията, също се включи в празника, а негов жокей беше единадесетокласникът Марин Михайлов. Още осем коня от рисиста порода, отглеждани във ферма край Пазарджик, както и екземпляри от порода „Тежковоз“, развъждани във ферма в Пещера, демонстрираха ходовете „Раван“ и „Тръс“.

 

От 1996г. датира честването на професионалния празник на гимназията. Демонстрация на грация, красота, сила и превъзходствотова показаха конете, които дефилираха пред публиката. В празника се включиха много жители и гости на Пазарджик, които бяха дошли, за да се порадват на прекрасните животни.

 

 

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии