15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Граждани инициираха ремонт на читалище „Христо Ботев“ в Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Актьорът Александър Братоев и музикантът Лъчезар Урушев стартираха инициатива за съживяването на залата при читалище „Христо Ботев“ и облагородяването на зоната около нея. Няколко дни след старта на кампанията вече започна и частичен ремонт на читалищния салон.

Сградата на читалище „Христо Ботев“ е открита през 1964 г., в следващото десетилетие е построена и залата към него. Малко след това салонът е даден за временно ползване на Кукления театър и това временно положение продължава до 2014 г, когато е върнат на читалището, но вече в окаяно състояние.

Александър Братоев и Лъчезар Урушев, които са били възпитаници на школите към читалището решават, че е дошло време да направят нещо, за да променят съдбата на залата. Дни след като иницаторите правят среща с представители на Община Пазарджик, на мястото стартират частични ремонтни дейности.

Най-напред е укрепена вратата, извозени са стари мебели и купища боклуци, работи се по облагородяване на района около залата. Предстои да бъдат подменени стъклата, да бъде закърпен покривът, ще бъде напръскано срещу бълхи и гризачи.

Община Пазарджик предвижда през следващата година да се извърши цялостен ремонт на залата.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии