7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Хипермаркет разкри над 70 работни места в Пазарджик

На 11 декември терен от над 8400 квадратни метра, разположен на Околовръстния път на Пазарджик изглеждаше безстопанствен, пуст, ненужен. 7 месеца по-късно на негово място е разположен голям хипермаркет от българска търговска верига. За създаването на магазина и облагородяване на терена около него са инверстирани над 8 милиона лева.

Хипермаркетът е изграден почти изцяло в условията на пандемия и извънредно положение, но пък е построен така, че максимално да се спазват мерките за безопасност с най-съвременната система за смяна на въздуха. В тези трудни месеци работа в магазина намират над 70 човека от Пазарджик и района. При откриването му кметът Тодор Попов каза, че трябва да се дават позитивни сигнали независимо от предизвикателствата пред, които сме изправени.

Още при старта на строителството на хипермаркета, инвеститорите подариха на община Пазарджик микробус, който се използва от детските формации на спортните клубове, които пътуват с него за състезания.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии