6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Хора на изкуството излизат на протест

На 16 януари в София и Варна е обявен мирен протест организиран от Съюза на организациите за любителско изкуство. Той е подкрепен от няколко сдружения и асоциации. Протестът е под надслов „Изкуството е живот – душата на един народ”.

Таня Димитрова е ръководител на най-големия представителен танцов състав у нас „Чудесия“. В него танцуват 300 деца в различни възрастови групи. За нея онлайн работата е шанс все пак да се поддържа формата на момичетата и момчетата, но дейността е непълноценна и води до редица затруднения.

Между двата локдауна в Младежкия дом, към който е състава, са били осигурени изключително добри условия за работа в условията на пандемия, коментира Таня Димитрова.

Таня Димитрова, както и колегите и от страната се надяват, че и груповите формати в културата ще бъдат разрешени, както тренировките в спорта, за да няма противопоставяне на децата. А мнозина от хореографите и преподавателите са без препитание от февруари, тъй като се издържат от заплащаните такси.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии