5.9 C
Пазарджик
вторник, 5 март, 2024

Христо Георгиев оглави Районен съд-Пазарджик

Днес, 1 март 2023 г. съдия Христо Георгиев официално встъпи в длъжност Административен ръководител – председател на Районен съд – Пазарджик.

Магистратът подписа акта за встъпване в длъжност на тържествена церемония пред Общото събрание на съда, на което присъстваха административният ръководител на Окръжен съд – Пазарджик Елеонора Серафимова, районни съдии, държавни съдебни изпълнители и съдии по вписванията.

Христо Георгиев е завършил специалност „Право“ в СУ „Климент Охридски“ през 2009 г. Той е съдия с над 12 години юридически стаж, притежава ранг „съдия във АС“.

Кариерата му започва като държавен съдебен изпълнител в Районен съд – Пазарджик, след което работи като младши прокурор и прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора.

Бил е прокурор в Районна прокуратура – Пловдив. От 23.02.2016 г. е съдия в Районен съд – Пазарджик, като правораздава в Гражданско отделение.

Основните му приоритети са създаването на спокойна, креативна и колегиална атмосфера, което ще допринесе за повишаване авторитета на съда и провеждането на политики, които да отговарят адекватно на очакванията на обществото за бърз и ефективен правораздавателен процес и облекчаване достъпа до информация. Усилията на съдия Георгиев ще бъдат насочени към достигане на висок стандарт за ефективна, прозрачна и достъпна съдебна дейност.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии