14.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

И Пазарджик се включва в Похода на свободата

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

18 октомври Европа отбелязва Деня за борба с трафика на хора. Определен е през 2007г. по инициативата на тогавашния заместник-председател на Европейската комисия Франко Фратини. 

Основната цел на този ден е да обърне за пореден път общественото, но и политическо внимание към проблема с трафика на хора.

В тази връзка фондация А 21 кани българите да се включат в глобалната информационна кампания Поход за свобода.

За пета поредна година фондация А 21 заедно с доброволци и партньори от цял свят ще предприемат градски поход в името на свободата за жертвите на трафик на хора. Целта на този символичен манифест е да обърне внимание, че проблемът със съвременното робство продължава да е актуален и днес, заявяват организаторите. „Ние сме против отнемането на човешката свобода и вярваме, че заедно можем да сложим край на робството веднъж завинаги“, допълват те. 

По този повод ще се състои поредният Поход за свобода и в Пазарджик, който е организиран съвместно с местната Комисия за борба с трафика на хора.

В Пазарджик Походът стартира на 20 октомври, в 11:00 часа, с отпавна точка площад „К. Величков“. Първите 40 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа, ще получат черна тениска на кампанията. 

Фондация „А 21“ е глобална неправителствена организация, чиято основна цел е да се бори срещу трафика на хора с цел трудова и сексуална експлоатация. Повече информация на www.a21.bg

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии