18.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

И през 2022 г. пенсионерите и възрастни хора с процент инвалидност от Пазарджик ще могат да пътуват с преференции в градските автобусни и тролейбусни линии

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Възрастните жители на Пазарджик и общината, и през 2022 година ще могат да се възползват от възможността да пътуват с преференции във вътрешноградския обществен транспорт.

С облекчения се ползват гражданите над 70 годишна възраст, както и хората с първа и втора група инвалидност, навършили 68 години, жители на община Пазарджик. От първи март, обществените превозвачи „Тролейбусен транспорт – Пазарджик“ АД и „ХебърБус“ АД започват издаването и преиздаването на едногодишните карти за безплатно пътуване. Необходимите документи, които възрастните пътници трябва да представят са лична карта и актуална снимка, а тези с група инвалидност и експертно решение от ТЕЛК.

Преиздаването на картите ще се извършва в дните от понеделник до петък в Бюрото за абонаментни карти на ул. „Екзарх Йосиф” (на спирката пред Младежкия дом) в Пазарджик, което работи от 09:00 до 14:00 и от 15:00 до 18:00 часа. За картите се заплащат еднократно 15 лв.

Притежанието на преференциална карта дава възможност за безплатно пътуване по всички автобусни или тролейбусни линии на възрастните хора над 70 години и лицата с първа и втора група инвалидност, навършили 68 години, до месец април на следващата година. Издаването и преиздаването на преференциалните карти ще продължи до първи април 2022 г.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии