10.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Изменят обвинението на подсъдимите по делото за въоръжен грабеж

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Окръжен съд-Пазарджик измени обвинението срещу тримата подсъдими по делото за въоръжен грабеж Васил Атанасов, Джемал Аликов и Фернандо Кастро. Според прокурор Живко Пенев деянието, което са извършили, е по-тежко наказуемо престъпление и може да се квалифицира като грабеж с опит за убийство. Държавното обвинение поиска изменение на обвинението и във връзка с причинените имуществени вреди на семейството на пострадалите, които са на стойност 66 714 лв.

 

С желанието си да говори пред медиите, подсъдимият Васил Атанасов, както и Джемал Аликов и Фернандо Кастро влязоха в съдебна зала. На заседанието съдия Александър Александров имаше задачата да се произнесе дали обвинението срещу тримата подсъдими да бъде изменено. Според прокурор Живко Пенев деянието, което те са извършили, е по-тежко наказуемо престъпление и може да се квалифицира като грабеж с опит за убийство. Защитниците на подсъдимите обаче се възпротивиха на това искане на държавното обвинение и посочиха, че е неоснователно, недопустимо и незаконосъобразно.

 

Подсъдимият Кастро подробно анализира думите на прокурор Пенев и каза, че ако съдът приеме да измени обвинението, това би било срам и позор за правосъдната система в България. След тайно съвещание на съда, съдия Александров прие искането на прокуратирата и измени обвинението. Това обаче не променя предвидените от закона присъди на тримата подсъдими. Делото продължи с още доказателствени искания.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии