Ден преди Никулден репортерска проверка установи, че цената на шараните на пазара в Пазарджик е между 6 и 6.50 лв. Имаше и търговец, който ги предлагаше на 5 лева. Много е търсен и толстолоба, който се търгува за 3 лева.
От Българската агенция за безопасност на храните обясняват на гражданите по какво да познаят качествената риба.
Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз. Ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото. Не трябва да има разкъсвания. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят. Очите трябва да са бистри. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.
Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон – 0700 122 99.