11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Как конят Борис лекува?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Това е една история за 4-годишният кон Борис, който се превръща в най-добрия приятел на деца с интелектуални затруднения, които посещават дневния центъра за деца и младежи „Вяра Надежда и любов“. По няколко пъти в седмицата те имат възможност да общуват с Борис, да го яздят или просто да се радват на неговото присъствие.

Конят Борис е на 4 години и е подготвен за работа с деца.

Идеята за сътрудничеството възниква, когато Диана, която е учител по изобразително изкуство, посещава всеки ден център „Вяра, Надежда и Любов“, докато подготвя илюстрациите към книгата на Илия Михайлов „Доизмислено щастие“. Така специалистите от центъра, заедно с нея, разработват програма за ресоциализация на децата след двете години на пандемия, която се разстраства в цял проект.

Проектът е подкрепен и от Професионалната гимназия по селско стопанство „Царица Йоана“, в която се намира стопанството.

А за децата часовете сред природата и общуването с конете носи много щастие и малко страх.

Проектът ще продължи 6 месеца. Като освен общуването с Борис, те имат и часове по градинарство и артаталие, както и групи за взаимопомощ за родителите.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии