6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Как работят детските градини в условия на грипна епидемия

Въпреки обявената грипна епидемия и ваканция за учениците в областта детските градини не спират работа. За да се предпазят малчуганите от заболяване в условията на висока заболеваемост от грип е засилена дезинфекцията на повърхности и играчки, а помещенията често се проветряват.

Детска градина „Калина Малина“ е една от най-големите в Пазарджик. В нея се възпитават деца в 12 от яслени до предучилищни групи. В условия на грипна епидемия детското заведение не спира работа и всекидневно извършва стриктен филтър на пристигащите деца.

Медицински специалист се грижи в детската градина да не се допускат болни деца, а тези които се почувстват зле получават адекватна и навременна помощ.

Освен забавните ситуации, в които децата се учат на здравна култура в детската градина държат и на здравословното и богато на витамини меню.

Детското заведение разполага с медицински кабинет с лекарства и медикаменти осигурени от община Пазарджик. В кабинета медицинската сестра ежедневно полага грижи за всяко дете, което се почувства зле.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии