8.9 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Какви са въпросите на референдума в Синитово?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Както вече ви съобщихме в новините, в пазарджишкото село Синитово ще се проведе местен референдум. Трите въпроса са следните:

1. Съгласни ли сте инвестиционният проект „Изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци“ да бъде реализиран в землището на село Синитово?

2. Съгласни ли сте инвестиционният проект „Изменение и разширение на инвестиционно предложение „Изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци“ да бъде реализиран в землището на село Синитово?

3. Съгласни ли сте инвестиционният проект „Изграждане на кариера за добив на мрамори“ да бъде реализиран в землището на село Синитово?

Мотивите за провеждането на референдума са изграждане на площадка за третиране на неопасни производствени отпадъци в землището на Синитово, както и изграждане на кариера за добив на мрамори. Те засягат пряко интересите на населението за осигуряване на здравословна околна среда. Ще се засегне сериозно поминъкът на местните жители на село Синитово, което е с традиционно зеленчуково и животновъдно производство. Тези инвестиционни намерения ще се реализират в непосредствена близост до земеделски земи, а нарушаването на здравословната околна среда ще е мотив особено за по-младото население да потърси такава в друго населено място, което би довело до обезлюдяване на селото.

Гласоподавателите могат да гласуват на 27.10.2019 г. /неделя/ от 7,00 ч. до 20,00 ч. в секции №185 и №186 в Синитово с хартиени бюлетини. Гласоподавателят отбелязва в хартиената бюлетина в квадратчето с избрания от него отговор „ДА“ или „НЕ“, поставя бюлетината в плика, излиза от кабината и го пуска в избирателната кутия. Поради това, че референдумът се произвежда с повече от един въпрос, гласоподавателят не е длъжен да отговори на всички въпроси.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии