6.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Кампания „Не лепи“ по спирките в Пазарджик

В дните на ограничено придвижване и съкратени курсове на градския транспорт, от община Пазарджик използват момента, за да започнат ежегодното почистване и обновяване на спирките в града.
Кампанията започна от централните улици и ще продължи към периферията на града. Поетапно ще бъдат почистени и ремонтирани всички спирки в града, ще бъдат монтирани кошчета и поставени надписи „Не лепи“. Непрестанното лепене на частни обяви и реклами създава неприятен вид и неестетична визия не само на конструкциите, но и на районите около тях.
От общината за пореден път призовават гражданите за съпричастност и опазване на заобикалящата ни среда. От институцията напомнят, че на нарушителите ще бъдат налагани глоби съгласно чл.2, т. 12 от Наредбата за обществения ред, който забранява поставянето на обяви, плакати, реклами, транспаранти, некролози и други нагледни материали извън определените за това места, освен за обекти частна собственост, когато поставянето се извършва със съгласието на собственика;
Санкционирането става по чл. 39, според който за нарушения по чл. 2, т. 12, извършени от физически лица, се налага глоба в размер до 1000 лв, а при повторно нарушение санкцията е до 2000 лв.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии