29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Картички на ученици от Пазарджик полетяха в Космоса

Ученици от НУ „Отец Паисий“ Пазарджик се включиха в проекта на клуб „Космическа поща“ в най-големия детски научен център „Музейко“ в град София. Децата нарисуваха картички с послания за добро, мир и приятелство. Те бяха изстреляни в Космоса и върнати обратно на Земята – на борда на ракетaта „Ню Шепърд“ на компанията „Блу Ориджин“.

Датата за полета не е случайна /20.07.2021г./ – на този ден преди 52 години Нийл Армстронг прави първите крачки на Луната. Това събитие бележи нова стъпка в историята на космонавтиката.

На борда на ракетата бяха 57-годишният Джеф Безос – собственик на компанията „Блу Ориджин“, брат му Марк, най-възрастният човек, желаещ да лети в Космоса – 82-годишната Уоли Фънк, и най-младият – 18-годишният бъдещ студент по физика от Нидерландия Оливър Дамен.

Заедно с тях полетяха и картичките на учениците от НУ „Отец Паисий“ Пазарджик, както и тези на ученици от близо 200 училища в България с идеята да изпратят своите послания за мир и приятелство в Космоса. След този полет учениците ще получат картичките си с печат “Flown to Space” („Летял в Космоса“).

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии