15.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Кога ще има още една Съдебна палата в Пазарджик?

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Подписан е договор с изпълнител на дейностите по проектиране и изграждане на нова съдебна сграда за нуждите на Административен съд Пазарджик, Районна и Окръжна прокуратура. Това съобщи изпълняващата длъжността председател на административния съд Десислава Кривиралчева. Предстои да се премести подземната инфраструктура за газ, ток и комуникации на мястото, където ще бъде изградена новата Съдебна палата. Повече от десетилетие магистратите се надяват съдът да има достойна сграда. От своето създаване той се помещава в стаи в сградата на Изчислителния център.

За първи път бе представена визията на бъдещата сграда.

Заместник-председателят на Върховния административен съд Любомир Гайдов, който посети Административния съд в Пазарджик, сподели, че институциите трябва да имат друго отношение към съда.

Усилията през 2023 г. ще бъдат насочени към това строителството на новата Съдъбена палата да стане в най- кратки срокове. Подчертана бе и ролята на досегашният председател на Административния съд Мариана Шотева, която вече оглавява Административния съд в Пловдив. В момента тече процедура по избор на титулярен председател на съда в Пазарджик.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии