8.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Лазар Влайков обжалва в съда отстраняването му от ОбС-Септември

Административен съд-Пазарджик гледа днес жалбата на Лазар Влайков за отстраняването му като общински съветник. По делото беше разпитана и съпругата му Мария, която се оказа, че не му давала поканите за заседанията на Общинския съвет.

 

Двама свидетели бяха разпитани днес по време на заседанието по жалбата на Лазар Влайков. Той обжалва решението на ОИК-Септември за предсрочното прекратяване на правомощията му като общински съветник. Лазар Влайков бе отстранен от местния парламент заради отсъствието му от три поредни заседания. По това време обаче той бе под домашен арест. Първа показания даде служителката на Общинския съвет в Септември Иванка Дишкова, която е трябвало да уведомява Влайков за сесиите на местния парламент.

 

По делото бе разпитана и съпругата на Лазар Влайков – Мария Влайкова, която е приемала поканите за заседанията на Общинския съвет, които са изпращани до съпруга й. По думите й тя не му ги предавала, тъй като не искала да го натоварва допълнително. Адвокатът му Иво Лулчев пък обясни, че жалбата на Лазар Влайков до Административен съд- Пазарджик е пътувала осем дни заради забавяне в пощата в град Септември.

 

Писмото е изпратено още на 29 ноември, а срокът за обжалване на решението за отстраняването на Лазар Влайков е изтекъл на 30 ноември. Административен съд-Пазарджик обяви за решаване делото. До утре трябва да бъдат представени писмени защити на страните. В 14-дневен срок трябва да излезе и решението, определено от съдия Георги Видев.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии