8.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Мажоретки от Пазарджик представят България на световно първенство

Дима Тодорова и Катрин Шопова ще имат трудната задача да се изправят срещу най-добрите в мажоретния спорт, защото двете момичета бяха избрани да представят България на световното първенство по чирлидинг в САЩ. В Пазарджик двете проведоха последни тренировки преди да заминат отвъд океана. А заниманията протекоха под зоркия поглед на тяхната треньорка Вергиния Нешева и президентът на Български чирлидинг съюз Милко Кралски.

За да участват на световното Дима и Катрин е трябвало да променят много в начина, по който играят.

Момичетата на България ще се състезават в дисциплина „чирлидинг свободен стил двойки“.

Заедно с Дима и Катрин в залата са и техните майки, които до последно подкрепят децата си преди да отлетят за Съденинените щати.

В двете момичета е сигурен и президентът на Българския чирлидинг съюз.

На световното първенство ще участват представители на 118 държави, като в категорията на българките отборите са 29. Освен, че ще представят България, в САЩ Катрин и Дима ще бъдат първите българки, които ще участват и в световното клубно първенство, представяйки своя клуб „Мистерия“ от Пазарджик. За да се случи всичко това съществен принос имат кметът Тодор Попов, който винаги е подкрепял клуба, директора на ОДК Емилия Спасова и разбира се златното момиче на българската гимнастика Ренета Камберова, която е неотлъчно до мажоретния състав.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии