6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Малчугани учиха сред природата

Въпреки разгара на лятната ваканция инициативите по Националната превантивна програма „Детско полицейско управление” в Област-Пазарджик не спират. Малчуганите бяха на обучителен лагер за доброволците от Детското полицейско управление при ОДМВР-Пазарджик в Почивната база на Технически университет в Семково.

В обучението се включиха експерти от Национален парк „Рила, представители от сдружение „Планинско спасяване” в Пазарджик, Евгени Попов от туристическо дружество  „Незабравка“ гр. Септември.

77 ученици от Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград се включиха в обучителния лагер на доброволците от Детското полицейско управление. Те бяха водени от своите преподаватели и полицейски служители от всички полицейски управления в региона.

Сред  природата на Национален парк „Рила” децата придобиха теоретико-практически знания и умения за ориентиране в природна среда, тактики за ходене на дълги разстояния при планински преходи, начини за построяване на заслони от налични материали.

Експерти от природния парк разкриха пред доброволците и важното значение на маркировката в планинатаДецата надградиха и своите умения по „Полицейска лична защита“.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии